رسول اكرم، صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم، فرمود: -هركس سوره ي فاتحة الكتاب را بخواند، به او چنان پاداش ميدهند كه گوئي دو ثلث قرآن را خوانده و بر هر مرد و زن مؤمن صدقه داده است.- مجمع البيان، ج 1، ص 14.-
رسول اكرم، صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم، فرمود: -قسم به كسي كه جانم در دست اوست، در تورات و انجيل و زبور و حتّي در خود قرآن، مانند اين سوره وجود ندارد. اين سوره، امّ الكتاب و سبع مثاني است. بين خدا و بندهاش تقسيم شده است - بخش نخست سوره ي مباركه ي حمد تا مالك يوم الدين در باره ي خداوند سبحان است. اياك نعبد و اياك نستعين در رابطه با مقام عبوديّت محض بنده است، بعد از آن تا پايان سوره، درخواستهاي بنده از حضرت حقّ ميباشد، كه اگر بنده، حقّ دو بخش نخست را بجا آورده باشد، به او عطا ميشود.- و بنده هرچه بخواهد به او عطا ميشود.- مجمع البيان، ج 1، ص 15.-
حضرت رضا، عليه السّلام، فرمود: - اگر از من سؤال شود كه چرا خداوند دستور داده كه در همه ي نمازها، سوره ي حمد، خوانده شود؟ در پاسخ ميگويم: براي اينكه قرآن متروك نشود، همواره نمازگزاران با قرآن ارتباط داشته باشند و آن را از ياد نبرند و انتخاب سوره ي حمد از اين جهت است كه همه ي معارف و مفاهيم قرآن در آن جمع است...- علل الشرايع، ج 1، ص 247 - بحار الانوار، ج 85، ص 248.-
امام صادق، عليه السّلام، فرمود: -اسم اعظم خداوند در سوره ي فاتحة الكتاب مندرج است.- شيخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 132.-
امام باقر، عليه السّلام، فرمود: - بيماري را كه سوره ي حمد شفا ندهد ديگر درمانپذير نخواهد بود.- اصول كافي، ج 2، ص 458.-
امام صادق، عليه السّلام، فرمود: - اگر سوره ي حمد را هفتاد بار بر مردهاي بخوانيد و زنده شود، جاي شگفت، نخواهد بود.- مكارم الاخلاق، ص 42.-
علاّمه حسن زاده ي آملي ميگويد: - در عالم رؤيا به اين محروم گفتند: هرچه ميخواهي از سوره ي فاتحه بخواه.- هزار و يك نكته، ص 190، ش 375.-
آيت اللَّه كشميري ميفرمود: - قرائت يك حمد و يازده سوره ي توحيد و هديه ي آن به ارواح مؤمنين بسيار مؤثر است.- اسوه ي عارفان، ص 199.-
خدایا! دلم به وسعت آسمان مهربانیت گرفته ای حی الذی لا یموت،ای بیدار همیشگی،ای همدم وحشت و تنهایی، ای "احد" دستم گیر که زمین،با همه وسعتش برایم تنگ است... که لحظه هایم پر از ننگ است...
رسول اكرم، صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم، فرمود: -براي هر چيز، قلّهاي است و قلّه ي قرآن، سوره ي بقره است. چنانچه در خانهاي خوانده شود، اگر در روز باشد تا سه روز شيطان وارد آن خانه نخواهد شد و اگر در شب باشد، تا سه شب از داخل شدن شيطان به آن، در امانند.-فضائل القرآن و آثاره في النشأتين، ص 58.-
هنگام صدقه دادن مستحبّ است، بخوانند: ربنا تقبل منا انك انت السميع العليم،- سوره ي بقره، آيه ي 127.- پروردگارا، از ما بپذير كه توئي شنواي دانا.
هنگام مواجهه با دشمن، سفارش شده بخوانند: ربنا افرغ علينا صبراً و ثبت اقدامنا و انصرنا علي القوم الكافرين، - سوره ي بقره، آيه ي 250- پروردگارا، بر ما - باران - صبر فرو ريز و گامهاي ما را استوار بدار و ما را بر خدانشناسان پيروز گردان.
از رسول اكرم، صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم، پرسيدند: چه سورهاي از همه سورههاي قرآن افضل ميباشد؟ حضرت فرمود: - سوره ي بقره.-راوي عرض كرد: كدام آيات سوره ي بقره از بقيه برتر است؟ فرمود: - آية الكرسي.-مجمع البيان، ج 1، ص 32.-
امير مؤمنان، عليه السّلام، فرمود: - اگر بدانيد كه اين آيه تا چه اندازه اهميّت دارد، در هيچ حالي آن را ترك نميكنيد.- تفسير نمونه، ج 2، ص 191.-
رسول خدا، صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم، ميفرمود: -آية الكرسي از گنجي كه زير عرش است به من بخشيده شده، و پيش از من به هيچ پيامبري داده نشده است.- تفسير نمونه، ج 2، ص 191.-
حضرت علي، عليه السّلام، فرمود: - از آن وقتي كه اين سخن را از پيغمبر شنيدم، شبي بر من نگذشت كه اين آيه را نخوانم.- تفسير الميزان، ج 2، ص 476 - ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 133.-
حضرت رضا، عليه السّلام، ميفرمود: - هر كس هنگام خواب، آية الكرسي را تلاوت كند، به خواست خدا، به مرضي كه او را فلج كند، گرفتار نشود، و هر كس پس از هر نماز، آن را بخواند، گزندهاي به وي آزار نميرساند.- شيخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 222.-
رسول خدا، صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم، فرمود: - هر گاه مؤمن آية الكرسي بخواند و ثواب آن را به اهل قبور اهدا كند، خداوند در برابر هر حرف از آن، براي او، فرشتهاي ميآفريند كه تا روز قيامت براي او تسبيح گويد.- بحار الانوار، ج 79، ص 63.-
رسول خدا، صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم، فرمود: - هرگاه براي حاجتي از خانه بيرون آمدي، آية الكرسي بخوان كه حاجتت به خواست خدا، روا ميگردد.- مكارم الاخلاق، ص 346.-
هركس در وقت خواب، سوبار سوبار: 66 بار.-، آية الكرسي را تلاوت كند منشأ حصول سير در عالم رؤيا ميشود و افراد بسيار، ادّعا كردهاند كه آن مجرّب است.- آيت اللَّه حسن زاده ي آملي، هزار و يك نكته، ص 132.-
آيت اللَّه كشميري ميفرمود: - قرائت 21 مرتبه آية الكرسي در روز، براي تقويت حافظه، بسيار مؤثر است و مراد از آية الكرسي سه آيه از سوره ي بقره است نه تنها يك آيه كه برخي ميگويند.- اسوه عارفان، ص 201.-
علاّمه سيّد محمّد حسين طهراني ميگويد: - روزي از علاّمه سيّد علي آقا قاضي پرسيدم: در موقع اضطرار و گرفتاري - چه در امور دنيوي و يا در امور اخروي - و در بن بست كارها، به چه ذكر مشغول شوم تا گشايش يابم؟ - ايشان - در جواب فرمودند: پس از پنج بار صلوات و قرائت آية الكرسي در دل خود، بدون آوردن به زبان، بسيار بگو: اللهم اجعلني في درعك الحصينة التي تجعل فيها من تشاء، - بار پروردگارا، مرا در حصن و پناهگاه خود و در جوشن و زره محكم قرار بده! در آن چنان جوشني كه كساني را كه بخواهي قرار ميدهي.- تا گشايش يابي.- معادشناسي، ج 7، ص 136.-
خدایا! دلم به وسعت آسمان مهربانیت گرفته ای حی الذی لا یموت،ای بیدار همیشگی،ای همدم وحشت و تنهایی، ای "احد" دستم گیر که زمین،با همه وسعتش برایم تنگ است... که لحظه هایم پر از ننگ است...
رسول خدا فرمود هر کس سوره آل عمران را بخواند خداوند و فرشتگان بر او صلوات فرستند تا آفتاب فرو رود عبدالله بن مسعود روایت کند که هر کس سوره آل عمران را بخواند او توانگر است راوی از رسول خدا نقل کرده فرمود بقره و آل عمران بیاموز که آندو ستاره تابان است و فردای قیامت بیایند به صورت دو فرشته و خواننده شان را شفاعت کنند تا به بهشتش برند در خبر است هر که سوره بقره و آل عمران را در شب جمعه بخواند فردای قیامت او را دو پر دهند تا بر صراط مثل پرندگان پرواز نماید.
رسول خدا فرمود : هر که آن را بخواند به هر آیه برات امانی از جهنم به او بخشند و کسی که روز جمعه بخواند آنروز تا غروب خداوند و ملائکه بر او صلوات فرستند.
عبدالله بن مسعود گوید از رسول خدا شنیدم فرمود هر کس شهدالله را بخواند حق تعالی روز قیامت او را آورد خداوند فرماید ای بنده من بعهد من وفا کردی و امانت مرا ادا نمودی که آن توحید است و من سزاوارترم از آنکسی که بعهد وفا کند ای فرشتگان درهای بهشت را باز کنید تا از هر دریکه خواهد داخل شود.
از امام صادق (ع) روایت است که فرمودند هر کس که سوره آل عمران را بخواند روز قیامت می آید در حالیکه آن سوره روی او را مثل ابر سایه کرده است.
امير المؤمنين، عليه السّلام، فرمود: - هر كس سوره ي نساء را در روزهاي جمعه بخواند، از فشار قبر ايمن خواهد بود.- مجمع البيان، ج 3، ص 3 - ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 133.-
ثواب تلاوت سوره نساء به اجمال : پاداش الهی – حکم صدقه – رهایی از فشار قبر
امام باقر، عليه السّلام، فرمود: - هر كس سوره ي مائده را در هر پنجشنبه بخواند، ايمانش آلوده نگردد و هر گز به خدا شرك نميورزد.- شيخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 134.-
ثواب تلاوت سوره مائده به اجمال : استقامت در توحیداعطای حسنات – بخشش گناهان
امام صادق، عليه السّلام، فرمود: - هر كه حاجتي از خدا دارد و ميخواهد كه برآورده شود، چهار ركعت نماز با فاتحة الكتاب و سوره ي انعام - يعني در هر ركعت بعد از حمد، سوره ي انعام را بخواند. البته بر اساس فتواي فقيهان بزرگوار بايد اين چهار ركعت را به صورت دو نماز دو ركعتي بخواند.- بجا آورد مجمع البيان، ج 4، ص 422.
ثواب تلاوت سوره الانعام به اجمال رفع بیماری – ستایش فرشتگان تا روز قیامت – استجابت حا جات – نرفتن به دوزخ- محافظت فرشتگان از او – رفع ما لیخولیا – دفع بلایا
در تفسير برهان از ابن بابويه از ابی بصيراز حضرت صادق عليه السلام فرمودند: کسيکه بخواند سوره اعراف را در هر ماهی می باشد روز قيامت از کسانيکه هيچ خوفی برای آنها نيست و ابداً محزون نخواهد بود. پس اگر قرائت کرد در هر جمعه، می باشد از کسانيکه ديگر در قيامت حساب نخواهد داشت، پس وانگذاريد قرائت اين سوره را که روز قيامت شهادت می دهد برای هرکس که او را قرائت کند.
رسول خدا صلی الله عليه و آله و سلم فرمودند: کسی که بخواند اين سوره را، قرار می دهد خداوند ميان او و شيطان در روز قيامت حجابی و رفيق حضرت آدم عليه السلام خواهد بود. و کسی که بنويسد اين سوره را به آب و گل زعفران، بر خود آويزد هيچ درنده نزديک او نشود و نه هيچ دشمنی به اذن خدا
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه در هر ماه سوره انفال و توبه را بخواند، هيچگاه گرفتار هيچ نوع نفاقى نخواهد شد و از شيعيان اميرالمومنين عليه السلام خواهد بود .
ثواب تلاوت سوره الانفال به اجمال : محافظت از نفاق – افتخار شیعه – شرمندگی دشمنان – شفاعت پیامبر در روز قیامت – محافظت در برابر تعدی – پیروزی در جنگ ها - درود فرشتگان – بخشندگی گناهان – ارتقای مقام
مام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه در هر ماه سوره انفال و توبه را بخواند، هيچگاه گرفتار هيچ نوع نفاقى نخواهد شد و از شيعيان اميرالمومنين عليه السلام خواهد بود .
از کتاب خواص القرآن روایت از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: کسیکه بخواند سوره برائة را مبعوث می گرداند خدا او را در روز قیامت مومن صادق بری از نفاق و کسیکه بنویسد و بگذارد در عمامه و یا کلاه خود ایمن خواهد بود از دزدها و در هر مکانی او را ببینند فرار کنند از او و اگر آتش سوزی شود و محله او بسوزد تماماً، آتش بمنزل او نخواهد رسید
طبرسی از علی علیه السلام روایت کرده که فرمودند: نازل نشده بسم الله الرحمن الرحیم بر سر سوره برائة برای اینکه بسم الله از برای امان و رحمت است و برائة برای رفع امان و جریان سیف وارد شده.
امام صادق عليه السلام فرمودند: كسى كه هر دو ماه يا سه ماه يك بار سوره يونس را بخواند، نمى ترسد كه از جاهلان باشد و در روز قيامت از مقربين خواهد بود. ( بحار، ج 92، ص 278. ثواب الاعمال ، ص 225. عين الحيات ، ج 2، ص 243. )
امام باقر عليه السلام فرمودند: كسى كه در هر جمعه سوره هود را بخواند، خداى عزوجل در روز قيامت او را در گروه پيامبران برمى انگيزد و در آن روز او را بى گناه خواهند دانست .
ثواب تلاوت سوره هود به اجمال : اعطای حسنات – رستگاری روز قیامت – بر انگیخته شدن در گروه پیامبران – بخشوده شدن گتاهان – استعانت از خداوند – پیروزی بر دشمنان – بیمناک شدن دشمنان از او – مقام شهید یافتن در روز قیامت
از امام صادق عليه السلام منقول است : هر كه سوره يوسف را بخواند در هر روز يا در هر شب چون در قيامت مبعوث شود، جمال او مانند حضرت يوسف باشد، و در آن روز به او فزعى و خوفى نرسد و از همسايگان بندگان صالح خدا باشد. ( بحار، ج 92، ص 279. ثواب الاعمال ، ص 227. عين الحيات ، ج 2، ص 244. )
چهره زیبا یافتن – رفع هراس – صالح شدن – آسان شدن سختی مرگ -مقاوم شدن در برابر چشم زخم – یافتن قدرت و مکنت –برآورده شدن حاجات
از حضرت صادق عليه السلام منقول است : هر كه بسيار سوره رعد را بخواند، هرگز صاعقه اى به او نرسد اگرچه ناصبى باشد ؛ و اگر مومن باشد خدا او را داخل بهشت گرداند بى حساب ، و شفاعت او را قبول فرمايد در اهل بيت و برادران مومنش . (بحار، ج 92، ص 280. عين الحيات ، ج 2، ص 244. ثواب الاعمال ، ص 227.)
از شيخ بهاء الدين نقل شده جهت حمل زنان اين آيه را: و لو ان قرانا سيرت به الجبال او قطعت به الارض اوكلم به الموتى بل لله الامر جميعا افلم يايئس الذين امنوا ان لو يشاء الله لهدى الناس جميعا. (رعد / 31.) به حروف مقطعه (ول و ان ق ران ا تا آخر) بنويسيد و بر پهلوى زن بندند حامله شود انشاء الله ، فرمودند به نهصد زن دادم حامله شدند.( ختوم و اذكار، ج 1، ص 140.)
ثواب تلاوت سوره رعد به اجمال : رهایی ازصاعقه –ورود به بهشت شفیع شدن برای خانواده – کمک به انقلاب علیه ظالمان -اعطای حسنات -استقامت در روز قیامت
ابن بابویه از حضرت صادق علیه السلام فرمودند: کسیکه بخواند سوره ابراهیم در دو رکعت جمیعاً و سوره حجر را در دورکعت جمعاً در هر جمعه ابداً به او فقر و دیوانگی و بلائی نرسد ( بحار، ج 92، ص 280. عين الحيات ، ج 2، ص 244. ثواب الاعمال ، ص 227.) و کسیکه بنویسد این سوره را در خرقه سفید و بگذارد نزد کودک، ایمن خواهد بود از گریه و فزع. و از هر بلائیکه به اطفال می رسد و خدا آسان فرماید از شیر بازگرفتن او را.
ثواب تلاوت سوره ابراهیم به اجمال : رفع فقر وجنون ومصيبت – جلوگيري از گريه و وحشت کودک –گرفته شدن ازشير مادر –اعطاي حسنات – رفع ناراحتي کودکان
از امام صادق عليه السلام منقول است : هر كه سوره ابراهيم و سوره حجر را در دو ركعت نماز در هر جمعه بخواند، هرگز به او فقر و ديوانگى و بليه عظيمى نرسد.
ثواب تلاوت سوره حجر به اجمال : اعطاي حسنات- رفع فقر و جنون ومصيبت –ازدياد شير زنان –ازدياد رزق حسن خريد و فروش
ران ملخي را هدهدي پيش سليمان برد، دست به سرش کشيد، اين تاج بر سر هدهد تا قيامت در نسلش ماند.
حالا يک دوره قرآن بخواني، هديه به امام زمان بکني، آن سليماني که هزارها سليمان گداي درگاه اويند، با من و تو چه خواهد کرد؟
توصيه: حداقل در ماه رمضان باسوادها دو ختم قرآن بکنند، يک ختم به اميرالمؤمنين هديه کنند، يک ختم به امام زمان، چرا؟ چون ماه، ماه اميرالمؤمنين است، و ماه امام زمان
.. به ديگران هم سفارش کنيد،
نماز صبح را که خوانديد،
يازده بار سوره (قل هو الله احد) را بخوانيد، وقت خواب هم يازده بار اين سوره را بخوانيد، بين روز هم که بيکاريد، راه مي رويد، اين سوره را بخوانيد، شما جوانها از حالا شروع کنيد، بعد روحتان مي شود اکسير احمر،
يک روز مي بيني شب شده، صد تا سوره (قل هو الله احد) خواندي،
آن وقت اين صد تا سوره چه مي کند؟
اولا: به حکم روايات متعدده هم از طرق عامه، هم از طرق خاصه، قرائت يک سوره (قل هو الله احد) ، ثلث قرآن، حساب مي شود، آن وقت سه سوره که خواندي، خدا به رحمت واسعه اش اجر قرآن را به تو مي دهد، اين سوره را بخوانيد، شروع کنيد از امروز، همه را هم هديه به امام زمان کنيد، آن هديه به امام زمان اثرش اين است، که اين سوره ديگر رد نمي شود.
*>>>>عالم همه قطره اند درياست حسين .... خوبان همه بنده اند مولاست حسين<<<* *>>> ترسم كه شفاعت كند از قاتل خويش .... از بس كه كرم دارد آقاست حسين<<<*
از حضرت صادق عليه السلام منقول است : هر كه سوره نحل را در هر ماه بخواند، در دنيا به قرض مبتلا نشود، و هفتاد نوع ازبلا از او دور گردد كه سهل تر آن ها ديوانگى و خوره و پيسى باشد، و مسكن او در جنت عدن باشد كه در ميان بهشت ها واقع است ( بحار، ج 92، ص 281. عين الحيات ، ج 2، ص 245. ثواب الاعمال ، ص 229. )
ثواب تلاوت سوره نحل به اجمال : عدم پرداخت تاوان –رفع هفتاد نوع بلا-استقرار در بهشت –ثمره دادن درختان –منغرض نمودن دشمنان –عدم بازخواست در روز قيامت