بسم الله الرحمن الرحیم اللهم صل علی محمد و آل محمد
در این تاپیک میخوایم به نقد مطالب وبلاگ طلابی که در وبلاگنویسی فعالند رو بنویسیم و در موردش بحث کنیم . این فضا باعث میشه که موضوعات جدید در تالار باز نشه و این کار هدفمند پیش بره ، اگه دوستان همت کنن و وقتی که میخوان برای باز کردن موضوع جدید بزارن رو اینجا صرف کنن ، فکر میکنم بازدهی خوبی داشته باشه .
================================================= من ترجیح میدم دوستان بحث رو شروع کنن ، البته اگه دوستان شروع نکردن خودم در خدمتتون هستم .
بسم الله الرحمن الرحیم اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
بررسی و نقد مطالب؛ وبلاگ نوشته های طلبه شیرازی
نویسنده این وبلاگ یا همان طلبه شیرازی نام اصلی عنوان اصلی وبلاگ خودشان رو الفبای سیاست گذاشتن.
سیاسی
از نظر کلی مطالب سیاسی شون دفاع از اصول گرایی و به عنوان یک وبلاگ ارزشی بیشتر وقتا اخبار سایتهای اصولگرا رو بازنشر میده ، البته از این لینک : http://jaber.pelakfa.com/post-24008.html و بعضی از مطالب دیگشون پیداست که ایشون به شدت احمدی نزادی هستند.
نقد کانون
بیشتر از پرداختن به دیگر موضوعات ، موضوعی که بیشتر جلب توجه میکنه انتقاد از کانونه . مثلا ایشون در مطلب «اعتکاف یا اردوی سه روزه» خیلی جدی برگزاری اعتکاف به مدل رهپویان رو زیر سوال بردن و نقد جدی ای وارد کردن. ایشون در این پست (http://jaber.pelakfa.com/post-16194.html) گفتن: اعتكاف را طوري برگزار كنيد كه جوان وقتي از مسجد خارج ميشود با قبل از معتكف شدن فرق كرده باشد. و گفتن : امروز كه در كشور بحث حجاب داغ است، در اعتكاف چندهزار نفري چه كرديد ؟ مگر نبود در همين اعتكاف امسال، دختراني كه همان زمان خروج از مسجد بدحجاب بودند ؟ مگر نبودند كساني كه با بي بصيرتي وارد شدند و با بي بصيرتي خارج ؟ وقتي هم از اينان سئوال ميشود كه چطور بود ؟ همه اش از خاطرات ميگويند كه من و فلاني چه كرديم ! و حسابي خوش گذشت !!
اولا: ایشون از کجا فهمیدن جوونایی که خارج میشن با قبل از معتکف شدن فرقی نداشتن؟ با چه ابزاری انداره گیری کردن ؟ اما و البته و قطعا نقدشون از بعضی جهات هم وارده اما این که از یک بعد به این مراسم نگاه کنیم و این که به طور کلی بازدهی این مراسم عبادی حتی با توجه به شلوغی بیش از حدش و برنامه های فشردش زیر سوال ببریم جای تعجب داره . کم لطفی است اگر به کلی اعتکاف را زیر سوال ببریم ، باید تو نوشتمون با یه لحنی صحبت کنیم که مشخص بشه ما به یه قسمت از کار اشکال داریم نه همه اش. ایشون میگن : آيا نمي شود معتكفين كه ثبت نام شده اند را به مكان هاي ديگري كه استقبال كننده كمتر دارند هدايت كرد ؟ چه اشكال دارد كه به نام مجموعه شما تمام نشود ؟ باید بگم : گر تو بهتر میزنی بستان بزن. اصلی ملت میان تا از برنامه های این اعتکاف با حضور سخنرانان و مداحان خوب استفاده کنن وگرنه خودشون میرفتن جای دیگه ، اصلا خیلی ها تو اعتکاف دوم ثبت نام نمیکردن چون که فکر میکردن اون فضایی که تو اعتکاف اول هست توی دومی نیست و کیفیت مداحی و سخنرانی ها پایین تره .
طلبه ی شیرازی اتفاقا بعد از انتقاد آقای انجوی از مسئولین هم مطلب ایشون رو به یه صورتی که جسارت آقاسید رو برسونه بازنشر کردن و در پستشون(http://jaber.pelakfa.com/post-21849.html) با عنوان نقد حجت الاسلام انجوي نژاد در جمع عمومي...نقد سازنده يا مُخرِّب ؟!! جمله ای در بالای مطلب دارن که : چگونه نماينده ولي فقيه را مورد نقد قرار دهيم ؟ اما توی متن مطلب عینا مطلب درج شده در سایت رهپویان رو با یه سری الفاظ خبری به کار بردن و اصلا نگفتن حالا واقعا انتقاد از نماینده ولی فقیه در استان چگونه است ؟ و اصلا هم اشاره ای نکردن به این که بابا این آقای انجوی نژاد ده ، دوازده سال است که بکوب دارن سخنرانی میکنن اونم تو سطح کشور و آیا این مدت سخنرانی و چرخیدن توی کشور ثابت نکرده که بالاخره یه چیزی تو چنته دارن والا آخه مگه ملت بیکارن آدم بیخودی برا سخنرانی دعوت کنن. حالا آدمی به این سطح کاری و این وسعت کار فرهنگی در کشور و شهر و استان نمی تونه یه دادی بزنه ؟
امیدوارم بتونیم با نقد مطالب همدیگه و مباحثه های طلبگی از فضای خوبی که این تالار گفتمان میتونه در اختیارمون بذاره استفاده کنیم . جسارت حقیر رو ببخشید . یاعلی
يكي از دوستان از سايت طلب وصل لطف كردند وآدرس مطلبي كه در تالار گفتگوي سايت رهپويان وصال درج شده بود را ارسال كردند و اينجانب مطلب را خواندم (از همين جا از دوست عزيزمان تشكر ميكنم)اينكه چه شخصي اين مطالب را مينويسد مهم نيست اما اگر ايشان را ميشناختم بهتر بود. قبلا هم در قسمت نظرات وبلاگم ،بعض از مخاطبين نوشته بودند كه اينقدر در تالار گفتگو ورود نداشته باشم كه در قسمت نظرات موجود است، كه لازم به ذكر است كه اينجانب تا به امروزدراين تالاريك مطلب هم ننوشته ام .
نوشته اند كه من مطالب سايتهاي اصولگرا را نشر ميدهم ! كه اگر كمي به مطالب وبلاگ توجه كنيد متوجه ميشويد كه اينطور نيست(البته تاكيدي ندارم كه من را اصولگرا يا غير اصولگرا بدانيد! چرا كه اصولگرايي هم يك خط مش است و امكان انحراف در آن وجود دارد ، همانطور كه بعض از اصلاح طلبان منحرف شدند.) و احمدي نژادي هم نيستم. در نقد از آقاي الله كرم هم نوشته ام كه در بين اين نقدهاي اساسي به احمدي نژاد چرا اين مطلب؟ (انجمن حجتيه) ، كه حرفي ناصواب است بايد بيان شود ؟؟؟
شما اگر به جاي طلبه ي اصولگرا و احمدي نژادي، ميگفتيد طلبه ولايتي ، اينجانب هم راضي بودم (انشاءالله كه در عمل ولايتي باشم) اما در مورد آن پُستي كه درباره اعتكاف نوشته ام ،بايد بگويم كه نظر شخصي بنده بوده و اينطور نيست كه با اعتكاف و فضاي معنوي آن ارتباطي نداشته ام و بدون هيچ شناختي مطالبي را بيان كرده ام .البته اينجانب منكر زحمات و رنجي كه براي راه اندازي اين اعتكاف ها به دوش كشيده ميشود نيستم، اما نقدهايي هم وارد است كه اشاره اي داشتم. (ضمناً نقدهاي ديگري هم وجود دارد كه چند هفته پيش به يكي از طلاب فعال در كانون انتقال دادم و هردو متفق بوديم كه رسانه اي كردن اين نقدها ضررش بيشتر است تا نفعش!) واما در مورد نقد آقاي انجوي نژاد : بايد بگويم كه آنقدر سخنان آقاي انجوي نژاد گويا و شفاف بود، كه نيازي نبود مطلبي بر آن بنويسم ! و همه چيز را به ذهن خواننده سپرده ام ! حال اگر شما نقدي داريد ، نقدتان بايد به سخنان آقاي انجوي نژاد باشد نه به بنده، كه فقط عين صحبتهاي ايشان را ثبت كرده ام ! اينها همه سخنان خودِ آقاي انجوي نژاد است نه كم و نه زياد ! همين مطالب را وبلاگ حزب الله به عنوان موافق در وب ثبت كرده است. به نظر اينجانب آقاي انجوي ميباسيت بيشتردقت ميكرد تا نقدي برنقدشان نوشته نشود. (بر روي منبر و بين آن جمعيت!)
تقصير اينجانب چيست ؟ مثلاً اين جمله خود ايشان است كه بيان كرده اند (هرننه قمري!) من كه از خودم ننوشته ام ! تمام مطالب عيناً سخنراني ايشان بوده! (قابل ذكر است كه اينجانب با آقاي انجوي نژاد هيچگونه اختلاف شخصي ندارم) در آخر سئوالي از شما دارم : آيت الله ايماني ، قول داده بودند كه به كانون در مخارج اعتكاف كمك كنند ، و چندهفته طول ميكشد، آيا بايد اين مطلب را با لحني تند و عاميانه (به سبك كوچه وبازار) در جمع كثيري از جوانان مطرح كرد؟ و نتيجه اش بدبيني به نماينده ولي فقيه بشود ؟
اگر زماني برسد كه نماينده ولي فقيه بگويد كانون را تعطيل كنيد ، كساني كه نسبت به كانون و آقاي انجوي نژاد تعصب دارند چه ميكنند ؟ بين نماينده ولي فقيه و آقاي انجوي نژاد كدام را انتخاب ميكنند ؟
(از اينكه وقت گذاشتيد و پاسخ داديد متشكرم) نظراتتان را درهمين پست ثبت بفرماييد
يافتاح سلام خيلي مايل بوديم ايشون راحت تشريف مياورد و همين جا مطلبشو مي زد ولي خوب ازونجا كه طرفداران ايشون يا به ظاهر دوستان انقد مطلب تكراري در جهت طرفداري از ايشون زدند و اصلا تذكرات رو جدي نگرفتند و ما بايد كلي وقت ميشستيم زحمت هاي تكراري دوستان رو پاك مي كرديم كلا ثبت نام تا اطلاع ثانوي بسته شد و اين ايدي ها قفل شد ، اميدوارم بعدا دوستان قدر موقعيت ها رو بدونند تا سلب آزادي بيان منطقي رو از بقيه دوستان نگيرند و فراموش نكنند كارهاشون و زحماتشون براي ديگران حق الناس هست.ممنون جناب نسل سومي از ايجاد اين بحث .
يافتاح سلام شايد ايشون نظراتشون قابل تامل و خوب هست البته به نظر مي رسه نيتشون بيشتر خوب هست تا كلامشون ولي خوب شايد با لحن بهتري هم مي شد تذكر داد يعني از طلبه انتظار بيشتري در دقت نظر در نقد و بيان حق هست كه از انصاف هم خارج نشه و صرفا به ظاهر ماجرا اكتفا نكنه و جوري آدم هارو له نكنه كه هم دشمن شاد بشند هم فقط نيمه خالي ليوان ديده بشه اگه نقد سازنده هست محاسن و معايب رو بايد باهم در نظر گرفت فقط معايب ديدن هنر نيست براي طلبه درست ديدن هنره.البته كلا باز ديدكنندگان وبلاگ ايشون چه كانوني و چه غير كانوني هم خوب بود جنبه بيشتري نشون مي دادند و با منطق و درست تاييد و يا رد مي كردند.